Lovisa Barkman

Kategori: Allmänt

NY BLOGG !!

Nu är det dags att tacka för mig här på forme! Allt har varit superbra men väljer nu att byta till MyShoowroom. Just nu hittar ni min blogg på lovisabarkman.myshoowroom.se men snart får jag ett eget domän, men den andra kommer förmodligen fungera då med! Hoppas ni väljer att följa med mig, i princip samma sak bara ett annat namn på bloggen. Hela bloggen är överflyttad osv. 

Tillfällig header på MSR 

min nya blogg hittar ni häääääär (länk) 

HOME

Smakprov på bild i fina Park Guell 

Haft en så bra resa med mina fina claaaassmates! Det var inte jättefint väder, men så skönt ändå. Innehöll både fest, mys, shopping, titta på saker, chill, kommit alla varandra så mycket närmare och det var väldigt kul! Har massvis med bilder men har ej Louise systemkamera bilder så laddar upp de någon dag. Har väl väldigt mycket att blogga om just nu men precis som med bloggen ligger jag efter med mycket annat. Vi hörs imorgon, ikväll eller någon annan dag snart. PUSS 

Btw fick en kommentar jag blev rätt sur på, att jag som bloggare misslyckats med min uppdatering pga att jag är en så målmedveten person. Har varit bortrest, utomlands med min klass. Inte haft internet hela tiden dirket och är jag iväg är inte att springa runt och leta wifi för att blogga att prioritera i allra första hand. Förser er hellre med en fet bildbomb och sammanfattning av resan när jag kommer hem då. Ett medvetet val, alla behöver en paus, speciellt när man är på semester. DS 

OUTFIT

Hur skönt att man kan ha sommarkläder??! Kjol från Zara, skärp H&M, Blus vet ej, skor Belle (som visst inte syntes), väska Thailand hähää

SPANIEN UPDATE

Holaaa guapas! Det är jääättedålig täckning här så tänkte bara skriva lite snabbt. Vi kom fram till Girona igårkväll och idag har vi chillat omkring lite här och i Figueres eller vad det heter. Har varit jäättefint och varmt väder så synd att man inte fått sola/bada. Imorgon åker vi till Barcelona, dock ska de renga resten av veckan buhu. Aja tjatar på nu bara, ha de bra så hörs vi när vi hörs!

SPANIEN UPDATE

Holaaa guapas! Det är jääättedålig täckning här så tänkte bara skriva lite snabbt. Vi kom fram till Girona igårkväll och idag har vi chillat omkring lite här och i Figueres eller vad det heter. Har varit jäättefint och varmt väder så synd att man inte fått sola/bada. Imorgon åker vi till Barcelona, dock ska de renga resten av veckan buhu. Aja tjatar på nu bara, ha de bra så hörs vi när vi hörs!

MOT BARCELONA

Sitter på flygplatsen nu och har med mig datan så kommer kunna blogga under veckan, eller iallafall ifrån onsdag för då vet jag helt 100 att jag har internet! 

PLUGGTIPS; A på inlämning

Jag brukar relativt ofta få frågor om hur jag pluggar, hur jag får A, hur man gör en inlämning och aa you get it.

"Process för att få A på inlämningar" (Utgår från en "vanlig" minst 3-4sidig inlämning med inledning, argumentation, diskussion, avlslut, källförtäckning) 

- Som ni kanske förstått so far är jag en person som inte gör något halvbra utan går alltid all in. Bestäm dig bara för att du ska ha ett A, kolla vad som krävs osv. På betygskriterierna står det alltid nyanserad och utförlig blbabla. Förenkla det till välförmulerat, strukturerat och med inslag av egna åsikter.

- Läs in dig på ämnet mycket, innan du börjar skriva. Skriv ner det viktiga. Tar du fakta från källa skriv upp det på fotnoterna redan här, blir alltid lika jobbigt att leta upp det efter man skrivit. 

-  Börja på din diskussion, fråga, ståndpunkt. Vela inte utan var tydlig i din åsikt och förespårka den väl. Skriv ihop detta med faktan du tagit reda på.

- Gör det till ett utkast, om du får för din lärare skicka in det och be läraren kommentera och se om du är på rätt väg. 

- Skriv ut utkastet, läs igenom. Ett utkast är inte nästan färdigt eller något man är helt nöjd med, för mig bara ett papper jag plockar ut delar från. Markera det du vill ha med fortfarande. 

- Läser du ex. psykologi finns det väldigt många ord och begrepp som bara finns just inom psykologin. Läs in dig på dessa och skriv upp de ord du ska "få in/med". Brukar bli ett stooort +. Viktigt att tänka på språket överlag. Skulle jag skriva likadant med samma språk som här på bloggen skulle nog mina betyg vara betydligt sämre!

- Lägg ut allt material du har och börja "om". Det är processen hit som tar lång tid, nu är det egentligen bara att börja skriva av de delar av utkastet du vill ha med, förmodligen omformulera och strukutera upp texten. Detta brukar inte alls ta lång tid för mig utan det är nu jag bara skriver på som in i haha!

- När du är färdig, läs igenom. Var noga med källförteckning och referenser, onödigt att åka dit på småsaker. 


Detta är då mina tips för att få A på inlämningar, det som passar just mig och även givit mig reslutatet A. Förmodligen funkar det inte såhär på alla men man kanske kan få lite inspiration iallafall!:)  

I CHOOSE TO BE HAPPY

För någon dag på tåget kom jag kom mig själv med att sitta och le, helt för mig själv. Anledningen till det var att jag tänkte på hur mycket fina och bra saker jag har i mitt liv. Det känns som vi alltid längtar, väntar och ser fram emot andra saker att där vi är just då i livet glöms bort. Känns som att man aldrig kan nöja sig med var man är just nu. (exempel) Jag har ett bra schema i skolan och läser bara kurser som jag tycker är lätta och för det mesta roliga. Man har alltid sett fram emot sista året på gymnasiet men nu ser man istället bara fram emot studenten- varför? Såå tråkigt är det inte i skolan. Jag har världens goaste klass och jag lär mig faktiskt saker jag kommer ha nytta av. Vet att jag kommer sakna skolan sen så ska sluta vara så skoltrött och negativ mot den….

Visst kan det vara bra att hela tiden ha mål och krav att sträva, längta efter och jobba mot. Jag är en person som aldrig riktigt blir nöjd utan alltid tycker saker kan förbättras och är väldigt självkritisk exempelvis. Tycker även att det är lätt att ”glömma” allt det bra runt omkring mig just nu. Jag har världens underbaraste pojkvän, jag har sett vilka av mina vänner som är äkta och fått nya sjukt bra, jag ska till Spanien idag, det går bra i skolan, jag har spenderat förra veckan med Axel väldigt mycket, varit med klassen osv.... Självklart finns det jobbiga saker hela tiden, ibland mer ibland mindre. Men det finns alltid något bra och positivt som förmodligen är mycket roligare att lägga energi på. Man kan ALLTID se på en sak på ur en postiv vinkel istället för en negativ och hur bra någon än är så går det att hitta något dåligt med det. Men varför?? .. Kanske en strävan och process till utveckling men ändå- 

Stanna upp en sekund och tänk på allt bra du faktiskt har, lovar dig att det är mer än du tror. TAKE CARE ♥

3 låtar som gör mig pepp taggad och motiverad på livet hur trött och ledsen jag än är: 

Sub Focus – Endorphins - Tommy Trash Remix 

Sebastian Ingrosso – Reload - Vocal Version / Radio Edit 

The Aston Shuffle – Sunrise (Won't Get Lost) - Tommy Trash Version 

AIN'T A PARTY

Gjorde den här festlistan för någon dag sen, bara att suscriiiba gärna om ni vill. Lite bilder från utgångarna denna veckan:

MYS SÖNDAG

Festade i lördags (lägger upp bilder från ons&lördags snart)) så igår sov jag och bebi typ hela dagen sen bara badade vi och hade det så himla mys. Helt okej bakishäng va?? 

#LOVE

Jag älskar att göra små fina saker för de jag älskar, ge paket osv. Eftersom jag åker idag fixade jag iordning hos Axel lite igår. Ett paket för varje dag jag är borta och lappar i hela lägenheten. Kommer sakna honom för.mycket....!! 

favs from nelly

Hej! Har verkligen fullt upp nu på dagarna så bloggen kommer väl lite i sista hand. Ska ju åka på måndag och när man ska iväg är det alltid en hel del som behöver fixas innan. Packning, plugg, slår in lite paket till Axel, var och tränade innan osv.. Ikväll blir det utgång igen, får se om jag hinner blogga något mer innan det// xxx 

MOTIVATION

Sånt som gör att det blir såååå mycket roligare att blogga och tiden man faktiskt lägger ner blir något värt och får en innebörd för någon. I detta fall var det Evelynes, kolla in hennes blogg här  .  TACK!♥

UTGÅNG

klänningen, mer vinröd irl!! 

Ska ut ikväll med min fina klass för twinsen fyller 18! Är inte på fixar humör så sätter upp håret i en stram tofs och satsar på smink med sotade ögon, röda läppar och smycken till enkel men stilren klänning. Några sköna svarta klackskor med förmodligen. Ska åka iväg snart, puss!