Lovisa Barkman

MOT BARCELONA

Sitter på flygplatsen nu och har med mig datan så kommer kunna blogga under veckan, eller iallafall ifrån onsdag för då vet jag helt 100 att jag har internet! 

PLUGGTIPS; A på inlämning

Jag brukar relativt ofta få frågor om hur jag pluggar, hur jag får A, hur man gör en inlämning och aa you get it.

"Process för att få A på inlämningar" (Utgår från en "vanlig" minst 3-4sidig inlämning med inledning, argumentation, diskussion, avlslut, källförtäckning) 

- Som ni kanske förstått so far är jag en person som inte gör något halvbra utan går alltid all in. Bestäm dig bara för att du ska ha ett A, kolla vad som krävs osv. På betygskriterierna står det alltid nyanserad och utförlig blbabla. Förenkla det till välförmulerat, strukturerat och med inslag av egna åsikter.

- Läs in dig på ämnet mycket, innan du börjar skriva. Skriv ner det viktiga. Tar du fakta från källa skriv upp det på fotnoterna redan här, blir alltid lika jobbigt att leta upp det efter man skrivit. 

-  Börja på din diskussion, fråga, ståndpunkt. Vela inte utan var tydlig i din åsikt och förespårka den väl. Skriv ihop detta med faktan du tagit reda på.

- Gör det till ett utkast, om du får för din lärare skicka in det och be läraren kommentera och se om du är på rätt väg. 

- Skriv ut utkastet, läs igenom. Ett utkast är inte nästan färdigt eller något man är helt nöjd med, för mig bara ett papper jag plockar ut delar från. Markera det du vill ha med fortfarande. 

- Läser du ex. psykologi finns det väldigt många ord och begrepp som bara finns just inom psykologin. Läs in dig på dessa och skriv upp de ord du ska "få in/med". Brukar bli ett stooort +. Viktigt att tänka på språket överlag. Skulle jag skriva likadant med samma språk som här på bloggen skulle nog mina betyg vara betydligt sämre!

- Lägg ut allt material du har och börja "om". Det är processen hit som tar lång tid, nu är det egentligen bara att börja skriva av de delar av utkastet du vill ha med, förmodligen omformulera och strukutera upp texten. Detta brukar inte alls ta lång tid för mig utan det är nu jag bara skriver på som in i haha!

- När du är färdig, läs igenom. Var noga med källförteckning och referenser, onödigt att åka dit på småsaker. 


Detta är då mina tips för att få A på inlämningar, det som passar just mig och även givit mig reslutatet A. Förmodligen funkar det inte såhär på alla men man kanske kan få lite inspiration iallafall!:)  

I CHOOSE TO BE HAPPY

För någon dag på tåget kom jag kom mig själv med att sitta och le, helt för mig själv. Anledningen till det var att jag tänkte på hur mycket fina och bra saker jag har i mitt liv. Det känns som vi alltid längtar, väntar och ser fram emot andra saker att där vi är just då i livet glöms bort. Känns som att man aldrig kan nöja sig med var man är just nu. (exempel) Jag har ett bra schema i skolan och läser bara kurser som jag tycker är lätta och för det mesta roliga. Man har alltid sett fram emot sista året på gymnasiet men nu ser man istället bara fram emot studenten- varför? Såå tråkigt är det inte i skolan. Jag har världens goaste klass och jag lär mig faktiskt saker jag kommer ha nytta av. Vet att jag kommer sakna skolan sen så ska sluta vara så skoltrött och negativ mot den….

Visst kan det vara bra att hela tiden ha mål och krav att sträva, längta efter och jobba mot. Jag är en person som aldrig riktigt blir nöjd utan alltid tycker saker kan förbättras och är väldigt självkritisk exempelvis. Tycker även att det är lätt att ”glömma” allt det bra runt omkring mig just nu. Jag har världens underbaraste pojkvän, jag har sett vilka av mina vänner som är äkta och fått nya sjukt bra, jag ska till Spanien idag, det går bra i skolan, jag har spenderat förra veckan med Axel väldigt mycket, varit med klassen osv.... Självklart finns det jobbiga saker hela tiden, ibland mer ibland mindre. Men det finns alltid något bra och positivt som förmodligen är mycket roligare att lägga energi på. Man kan ALLTID se på en sak på ur en postiv vinkel istället för en negativ och hur bra någon än är så går det att hitta något dåligt med det. Men varför?? .. Kanske en strävan och process till utveckling men ändå- 

Stanna upp en sekund och tänk på allt bra du faktiskt har, lovar dig att det är mer än du tror. TAKE CARE ♥

3 låtar som gör mig pepp taggad och motiverad på livet hur trött och ledsen jag än är: 

Sub Focus – Endorphins - Tommy Trash Remix 

Sebastian Ingrosso – Reload - Vocal Version / Radio Edit 

The Aston Shuffle – Sunrise (Won't Get Lost) - Tommy Trash Version 

AIN'T A PARTY

Gjorde den här festlistan för någon dag sen, bara att suscriiiba gärna om ni vill. Lite bilder från utgångarna denna veckan:

MYS SÖNDAG

Festade i lördags (lägger upp bilder från ons&lördags snart)) så igår sov jag och bebi typ hela dagen sen bara badade vi och hade det så himla mys. Helt okej bakishäng va?? 

#LOVE

Jag älskar att göra små fina saker för de jag älskar, ge paket osv. Eftersom jag åker idag fixade jag iordning hos Axel lite igår. Ett paket för varje dag jag är borta och lappar i hela lägenheten. Kommer sakna honom för.mycket....!! 

favs from nelly

Hej! Har verkligen fullt upp nu på dagarna så bloggen kommer väl lite i sista hand. Ska ju åka på måndag och när man ska iväg är det alltid en hel del som behöver fixas innan. Packning, plugg, slår in lite paket till Axel, var och tränade innan osv.. Ikväll blir det utgång igen, får se om jag hinner blogga något mer innan det// xxx 

MOTIVATION

Sånt som gör att det blir såååå mycket roligare att blogga och tiden man faktiskt lägger ner blir något värt och får en innebörd för någon. I detta fall var det Evelynes, kolla in hennes blogg här  .  TACK!♥

UTGÅNG

klänningen, mer vinröd irl!! 

Ska ut ikväll med min fina klass för twinsen fyller 18! Är inte på fixar humör så sätter upp håret i en stram tofs och satsar på smink med sotade ögon, röda läppar och smycken till enkel men stilren klänning. Några sköna svarta klackskor med förmodligen. Ska åka iväg snart, puss! 

DAGENS TIPS

Idag har Miinto.se 20% rabatt på hela sortimentet i samband med löning och allt. Ska man köpa en dyr vinterjacka gör 20% rätt mycket. Passa pååå, de har alla märken man kan tänka sig och sjukt mycket från Odd Molly osv.. 

live the life you love

Kände mig nästan tvungen att lägga upp den här bilden för kände igen mig så sjukt mycket i det. Alexandra har sååå rätt i vad hon säger, det märker jag bara här. Tränar jag mycket, då har jag ortorexi. Äter jag nyttigt äter jag för lite och för nyttigt. Äter jag något onyttigt klagar någon på det, tränar jag inte klagas det även där också. Folk kommer alltid störa sig på vad man gör, hur bra eller dåligt det än är kan det i någon annans ögon alltid vara bättre. Mitt mest hälsosamma tips handlar inte om vad man ska äta eller inte utan att man ska ha så pass mycket självrespekt och självförtroende att man inte behöver bry sig om vad andra tycker och tänker. Självförtroende behöver inte betyda att man tycker man är snyggast i världen, kan helt enkelt bara handla om att man vet själv att man inte ska ta åt sig av vad folk tycker. För när du kommit så långt är du redan på god väg att bli så hälsosam bara du kan, för då har du anpassat dig till just dina mål och inte någon ananns. Som A säger, fokusera på er själva, inte vad folk tycker. För fastnar man i det kommer man bara må dåligt och varken veta in eller ut. KRAM 

MICHAEL KORS MAKEUP

BILD LÅNAD FRÅN ANNIHONEY.BLOGG.SE (hoppas de va ok, förövrigt en av mina favorit bloggar)

Såg att Anni delade med sig av att Michael Kors smink nu går att köpa på kicks hemsida, blev helt kär i allt så ville bara berätta det för er med. Såå himla fina produkter måste köpa haha!:) 

mini bloppis

Odd Molly tröja i storlek 1 (S) Använd max 3 ggr. Kan dras åt i midjan och i nacke så det blir fint med rosett. (Tog dessa bilder när jag köpte tröjan) Nypris var 1300 tror jag och då den är i så pass fint skick vill jag iaf ha 600 för den.   SÅLD

Ljusrosa jättefint Hunky Dory linne. Som nytt! Storlek XS, 300 kr. 

1. Bikini trosa + överdel med jättefint hjärta. Från SBT nypris 449 kr. STORLEK S MITT PRIS 200   såld

2. Blommig volang bikini överdel, storlek 38. 50 kr

3. Mönstrad överdel storlek 38, 30 kr

4. Ljusrosa volangbikini trosor, finare på))! Storlek 36 100 kr    såld 

5. Bikinitrosor + överdel i rosa med guld spännen/detaljer. Storlek 34 i båda 100 kr 

(BILD 2) 1. Leo mönstrad överdel storlek 36, 50 kr

2. Leo mönstrad överdel gulddetaljer storlek 36, 50 kr

3. Leomönstrade bikini trosor storlek 34 (stora) 50 kr

4. Lite vadderad bikini med fransar, storlek 75B, 70 kr

5. Trekants leo mönstrad överdel med guldspännen storlek 36, 50 kr 

6. Svart bikiniöverdel storlek 36, 30 kr

7. Svarta bikini trosor med litet spänne på sidan 30 kr  

1. 150 kr

2. 100 kr

3. 200 kr 

(alla i nyskick) 

SKRIV PÅ KIK HELST ( LOVISABARKMAN2) ELLER MAILA MIG PÅ [email protected] 

Kan mötas upp i värnamo, jönköping eller borås men fraktar helst. PUSS 

+

En ny remix av Hugo, såå bra lyssna själva hihi! Sitter och pluggar just nu så hinner inte blogga mer nu men kanske sen. PUSS