TRÄNINGSRESA

Som de flesta av er vet tränar jag väldigt mycket, har gjort ett bra tag. Men tycker nog att det var först i somras jag började träna rätt och verkligen det jag tycker är kul. Började träna på Nordic då, var på alla pass jag tyckte var roliga och bara köttade på typ. I höstas kom jag på att jag ville börja bygga mer muskler och gå upp något kilo, så började med proteinpulver.  Fortsatte som jag gjorde och sådär gick bra, såg lite resultat, blev starkare, bättre kondition, lärde mig väldigt mycket osv. I februari gjorde jag fitness fighten som grund inför att börja styrketräna. Ville förbränna allt först och få en bra grund vilket jag fick. Efter fitnessfighten har jag börjat med styrketräning, dvs. hård träning av oftast en muskelgrupp/dagen blandat med förbränning/kondition. Kört detta nu i ca. 2 månader och har fått så sjukt mycket resultat; gått upp nästan 5 kg i muskler(!) Har fått större ben, mer synliga muskler på axlar och sådär men det är inte så att jag blivit ”större” ändå utan det är ju bara fett omvandlat till muskler & muskler väger mer. Blev väldigt chockad när jag vägde mig och såg det men samtidigt så himla stolt över mig själv! Dock är ca. 1,5 kg för att jag tar kreatin, vilket binder vätska till muskler som gör att man går upp så mycket men slutar man ta det går det ner. Men iaf, Jag har aldrig vägt så mycket tidigare som jag gör nu, men jag har sett större ut för jag varit mindre tränad. Man ska inte haka upp sig för mycket på siffrorna som står på vågen, utan istället se på resultatet. Jag har blivit mycket starkare & höjt mig i alla vikter på senaste tiden, det är något att haka upp sig på istället (då ur en positiv bemärkelse). Jag kommer fortsätta träna som jag gör ett tag till, sen deffa ca. 2 veckor sen hålla vikterna/inte öka utan stanna där jag är för att inte bygga föör mycket muskler. Haha, ingen risk kanske men tror ni förstår!

Med rätt kost, kosttillskott & träning går allt! Jag har bara kommit en bit i min process, men det är alltid något. Jag har mycket att nå fram till men allt blir så mycket roligare när man får den där bekräftelsen i form av synliga resultat. Bara man sätter upp tydliga mål och ger sig fan på att klara det så tror jag att man gör det. Har av endel fått höra att jag tränar för mycket och har blivit för smal, vilket inte alls är sant och därför gör det mig arg. Tränar mycket, jo visst men det krävs om man ska hinna träna varje muskelgrupp en gång i veckan/vissa två. Jag har verkligen inte blivit smalare utan lite mer fit än tidigare (menar inte att jag är det haha))..

Dock måste man komma ihåg att träning ska vara något kul, en sund livsstil och något man mår bra av absolut inte något påtvingat som ska gå till en överdrift. Jag har verkligen hittat till sunda vanor som just jag mår bra av, träningsformer jag tycker är kul och får bra resultat av. Även om det kan vara svårt att komma dit så tror jag att det finns något för alla, det gäller bara att hitta viljan och motivationen! :) 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas